понеділок, 30 листопада 2015 р.

Відгук на наукову роботу з економіки

Відгук
на наукову роботу
учениці 10 класу  Полонської гімназії
Березової Тетяни Володимирівни
на тему  «Сімейна економіка в господарстві країни»
Сімейні господарства як суб’єкти ринкової економіки можуть гнучко враховувати зміни попиту і задовольняти потреби в товарах першої необхідності, швидко адаптуватися до змін в умовах ринкового господарювання, оперативно приймати та здійснювати ефективні рішення. Активне функціонування сімейних господарств впливає на рівень забезпечення товарного ринку, особливо предметів споживання, сприяє вирішенню проблеми зайнятості шляхом створення нових робочих місць. Розвиток сімейного господарства може стати каталізатором здійснення таких важливих напрямків ринкового реформування як приватизація, розвиток малого підприємництва і конкуренції, соціальний захист тощо. Все це пояснює необхідність виділення сімейного господарства як великого економічного сектора в умовах ринкової трансформації економіки.
У науковій роботі досліджено 3 розділи, пов'язаних з основною темою. Учениця глибоко та сумлінно опрацювала кожне з них, використовуючи джерела про теоретичні аспекти сімейного господарства, спромоглася максимально заглибитись у нелегкі проблемні питання обраної теми. Відчувається, що учениця прекрасно орієнтується у своєму матеріалі, вільно володіє теоретичним матеріалом.
У роботі висловлено самостійні судження щодо перспектив розвитку сімейного бізнесу. І, на мій погляд,  позитивним у науковій роботі учениці є те, що проведено опитування і на його основі побудовано діаграми, подано власні судження та висновки.
У цілому праця відповідає вимогам наукових робіт.

          Директор гімназії                                                                

   Науковий керівник                                                                

Немає коментарів:

Дописати коментар