пʼятницю, 14 червня 2013 р.

Додатки

Додаток 1

Зразок оформлення титульного аркуша

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації
Хмельницьке територіальне відділення МАН України
Полонська районна філія


                                                                 Відділення: біології та хімії
                                                             Секція: біологія людини



ЗВ'ЯЗОК ІНДИВІДУАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ
ОСОБИСТОСТІ ТА ДЕРМАТОГЛІФІЧНИХ ВІЗЕРУНКІВ НА ПАЛЬЦЯХ





                                                                                                        Роботу виконала:
                                                                                                        Олійник Світлана Петрівна,
                                                                                                        учениця 11 класу
                                                                                                        Полонської гімназії
                                                                                                        Науковий керівник:   
                                                                                                        Бондар Наталія Василівна,
                                                                                                        вчитель біології
                                                                                                        Полонської гімназії





Полонне – 2013


Додаток 2
Зразок оформлення тез науково-дослідницької роботи
«Формування уявлення про достовірність інформації зі ЗМІ в умовах стурбованості інформацією про кінець світу 21 грудня 2012 року»
Барзак Надія Сергіївна
Хмельницьке територіальне відділення МАН
Полонська районна філія
Полонська гімназія, 11 клас м. Полонне
Жолобова Марія Ізмаїлівна, вчитель української мови та літератури вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист.
Засоби масової інформації – потужна інформаційна сила, здатна впливати на людей з різних куточків світу. Вплив ЗМІ не міг залишитися поза увагою науки і тому активно досліджується в наш час інформаційної епохи.
Мета наукової роботи – дослідити способи переконання аудиторії засобами масової інформації, а також довести спроможність споживача інформації зі ЗМІ критично оцінювати масову інформацію.
Формування уявлення про достовірність інформації зі ЗМІ лежить в основі дослідження впливової здатності ЗМІ. Спроба доведення цієї теорії проводилася на основі дослідження методами лабораторного експерименту(у спрощеній формі), соціологічних опитувань, тестувань, аналізу інформаційних повідомлень ЗМІ тощо, а також порівнянь отриманих результатів із масовою статистикою.
Вибірка: Дослідження проводилися за участю учнів віком 13-17 років кількістю більше 100 чоловік на базі Полонської гімназії м. Полонного.
Це дослідження дало змогу підтвердити, що впливова здатність ЗМІ є значною, особливо в період нестабільної соціально-економічної ситуації в країні. Робота порушує питання важливості медіаграмотності аудиторії та роль медіаоствіти у процесі соціалізації особистості.
Обсяг наукових знань про зв'язок медіанасилля і агресії зростає, тому робота дає можливість глибше дослідити основні механізми маніпуляції і, використовуючи ці знання, зменшити імовірність негативного впливу з боку інформаційних технологій, а також в повній мірі використовувати переваги досягнень у розвитку соціальних і комунікаційних технологій.

Додаток 3
Зразок оформлення змісту науково-дослідницької роботи
ЗМІСТ


Вступ
1 Теоретичні аспекти кредитування ....................................………......................….. 6
1.1. Основні поняття ………………………………………………….................…........….. 6
1.2. Банк як кредитний центр .…………………………………………….......................….7
1.3. Основні види кредиту ……………………………………….......................................8
1.4. Принципи кредитування ……………………………………..................................... 11
2 Особливості особистих  заощаджень жителів  Полонного ..................................... 12
2.1. Структура заощаджень ……………………………….….........................…….....….12
2.2. Визначення вартості споживчого кредиту ..……………….………......................…13
3 Завдання практичного кредитування ...................................….….....…..................14
Висновки ……………………………………..……………………………..........…................17
Список використаних джерел ............………………………………..………....................19
Додатки ..…………………………………………………………………..............................  20

Додаток 4
Зразок оформлення вступу науково-дослідницької роботи

ВСТУП


Вивчення фольклористики є важливим для сучасного суспільства, адже саме завдяки їй ми можемо дослідити знання про життя і природу,  давні культи і вірування, а також відбиток світу думок, уявлень, почуттів, переживань, народнопоетичної фантазії наших предків. Одним з напрямків фольклористики є демонолонія, зокрема українська демонологія та характерні їй інфернальні персонажі. Саме вони зазвичай були носіями негативних моральних рис, бо зваблювали і зводили людей, штовхаючи їх на хибний шлях.
В усі часи до демонології був стійкий інтерес, це знаходило свій вияв у творчості багатьох письменників, які пропонують своє авторське бачення ролі темних сил у житті людини, вирішують конфлікт боротьби добра і зла через стосунки людини із демонічними силами. Поглиблене вивчення фольклорних образів дозволить виявити авторське бачення демонічних образів, виявити їх функції, здійснити інтерпретацію, осягнути відмінність і своєрідність.
Одним з головних завдань було розглянути трансцендентне як частину повсякдення, адже демонологічні повір’я пронизують практично всі сфери життя суспільства, є невід’ємною частиною різноманітних сімейних, календарних, побутових обрядів. Також демонологія тісно пов’язана з уявленням народу про час, простір, природу, тваринний та рослинний світ. Крім того, це дослідження було зумовлене бажанням розкрити взаємини демонологічних персонажів з людиною.
Одними з найбільш розповсюджених міфологічних образів є чорт, відьма, Баба-Яга та русалка. Цікавим для вивчення є домовик, що тісно пов’язаний з побутом українців. Саме на його прикладі ми можемо суттєво вивчити паралель повсякденно-потойбічного. 
Актуальність нашого дослідження полягає в тому, що аналіз демонологічного світу  дає можливість  краще зрозуміти багатогранність ірреального персонажа домовика, ілюструє сутнісні особливості художнього стилю письменників,   твори яких  несуть певну закодовану інформацію, дають змогу краще розглянути цілу низку функцій та комунікацій даного образу, порушують низку проблем сучасної людини у світлі гуманістичних традицій вічних істин морального буття та етики.
Об’єкт дослідження: українська демонологія.
Предмет дослідження: рецепція образу  домовика в народних віруваннях та творах українських письменників.
Мета науково-дослідницької роботи:  з’ясування природи, художньо-естетичних та філософських вимірів та функцій домовика в художній літературі. 
Дана мета зумовила наступні завдання:
Визначити основні характерні риси української демонології
Розібрати інфернальні образи в народних віруваннях та їхній вплив на людину
Детально вивчити образ домовика у народних віруваннях
Провести соціологічне опитування і визначити, наскільки відомим є образ «хатнього божества» серед учнів
З’ясувати функції образу домовика  у втіленні авторської ідеї та осягненні філософських проблем.
Під час роботи були використані такі методи: порівняльно – історичний; метод аналізу та синтезу; дослідницький; метод критичного аналізу літературних джерел; соціологічне опитування.
Наукова новизна дослідження полягає у спробі грунтовно вивчити образ домовика, зробити аналіз та систиматизацію творів української літератури, з’ясувати специфіку генетично-культурних зв’язків між творами письменників та усною народною творчістю.  
Практичне значення роботи полягає  в тому, що матеріали досліджень мають як прикладний, так і теоретичний характер, можуть бути використані учнями старших класів та студентами філологічних факультетів для підготовки проектів, виступів на факультативних заняттях  та спецкурсах, наукових конференціях,  при написанні рефератів,  курсових та дипломних робіт з фольклористики.
Структура роботи : наукова робота складається зі вступу, двох розділів, висновків, додатків, списку використаних джерел. 
Додаток 5
Зразок оформлення списку використаних джерел 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ


1.     Костюченко О. М. Взаємозв’язок соціальної перцепції з аксіологічною сферою фахівців масових комунікацій [Електронний ресурс] /  Олексій Миколайович Костюченко. — К., 2011. – 472 с. – (Збірник наук. праць Ін т психології ім. Г.С. Костюка Нац. АПН України. Т.XIII, част. 2). – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/pzpp/2011_13_2/180-188.pdf.
2. Присяжнюк М. Довіра населення до засобів масової інформації як один з основних чинників формування громадської думки [Електронний ресурс] / М.Присяжнюк, Д. Присяжнюк. — К., 2008. – 100 с. – (Наук.-пр. ж. «Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони» №2(2)). – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/portal//natural/sitsbo/02-2-2008.pdf.
3. Брайант Дж. Основы воздействия СМИ / Дж. Брайант, С. Томпсон. – М.: Вильямс, 2004. – 432с.
4. В. В. Різун. Теорія масової комунікації: підруч. [для студ. галузі 0303] :  [Електронний ресурс] / Володимир Володимирович Різун. — К.: Видавничий центр “Просвіта”, 2008. — 260 с. – Режим доступу: http://journlib.univ.kiev.ua/Teoriya_mas_com.pdf.
5. Наукові записки Інституту журналістики: наук. збірник / за ред. В. Різуна; КНУ ім. Т. Шевченка. – К., 2010. – Т. 38. – Січень-березень. – 192с.
6. Богомолова Н. Н. Массовая коммуникация и общение [Електронний ресурс] / Н. Богомолова – М.: Знание, 1988. – 78 с. – Режим доступу: http://www.lib.susu.ac.ru.
7. Діяльність засобів масової інформації: психологічні особливості [Електронний ресурс] / (Реферат). – Режим доступу: http://osvita.ua/vnz/reports/journalism/25058/
8. Макарова В. О.  «Культура страху» як етична проблема діяльності засобів масової інформації [Електронний ресурс] / В. Макарова. – К., 2008. – Режим доступу: http://journlib.univ.kiev.ua/index.php?act=article&article=2360.
9. Часопис «МедіаКритика» Інституту екології масової інформації ЛНУ ім. І. Франка [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.mediakrytyka.info. Дата звернення 10.10.2012р. 
10. Феномен 2012 року [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://uk.wikipedia.org/wiki/. Дата звернення 10.10.2012р. 
ІНТЕРНЕТ–РЕСУРСИ             
[Електронний ресурс]. – Режим доступу:  http://tsn.ua.           
 [Електронний ресурс]. – Режим доступу:  http://www.segodnya.ua
 [Електронний ресурс]. – Режим доступу:  http://ukranews.com
[Електронний ресурс]. –Режим доступу:  http://podrobnosti.ua           
[Електронний ресурс]. –Режим доступу:  http://www.33kanal.com


Немає коментарів:

Дописати коментар